FMRS Ljubljana

Free Market Road Show v Ljubljani

V letu 2018 obeležujemo 11. obletnico projekta Free Market Road Show® (FMRS). Gre za vrsto tematskih konferenc, ki jih v sodelovanju z lokalnimi partnerji pripravlja neodvisni raziskovalni inštitut Avstrijski ekonomski center (Austrian Economic Center).

Program se je v zadnjem desetletju vztrajno povečeval in danes zrasel do te mere, da dejansko predstavlja vodilno evropsko idejno platformo zagovornikov prostega trga in svobode. Leta 2017 se je več kot 12.000 udeležencev udeležilo 45 prireditev po celotni Evropi in na Kavkazu, zaradi česar je FMRS zagotovo eden največjih, če ne največji, libertarnih svetovnih projektov.

Free Market Road Show združuje vrhunske mednarodne govorce, podjetnike, novinarje, vodilne strokovnjake, izvoljene predstavnike oblasti, diplomate, izjemne študente in druge udeležence iz vsega sveta. Razprave so namenjene najbolj relevantnim vprašanjem našega časa, zato je FMRS odlična priložnost za izmenjavo mnenj, druženje s pomembnimi deležniki in mreženje.

Z veseljem vas obveščamo, da bomo v ponedeljek, 16. aprila 2018, v Ljubljani, kjer bosta nosilni temi: „Intelektualna lastnina in javni interes“ ter „Svoboda vs. vladanje“. V razpravi bodo sodelovali: veleposlanica Republike Avstrije v Sloveniji gospa Sigrid Berka, Dan Denning (Southbank Investment Research iz Londona), Jared Parks (direktor za zunanje zadeve pri Globalnem centru za intelektualno lastnino pri Ameriški gospodarski zbornici), Michael Williams (ustanovitelj in predsednik ALTIUS Financial, Inc., ustanovitelj projekta Defender of Capitalism), Andrew Kovalcin (Advocacy and External Affairs) in prof. dr. Žiga Turk, redni profesor in kolumnist. V razpravi se nam bodo pridružili tudi predstavniki političnih strank, in sicer: Andrej Šircelj (SDS), Jan Škobrne (SD), Jernej Vrtovec (NSi), Katja Damij (LMŠ).

Dogodek se bo začel ob 16:30h v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani in bo predvidmo trajal do 19:30h.

Prijava na dogodekhttp://freemarket-rs.com/event/fmrs-ljubljana/